Het purr-fecte plaatje

Ik hoor je denken… is dit iets nieuws? Het klinkt bekend. Maar zeker is het iets nieuws! Ik ben o.a. een Zeeuwse dierenfotograaf en pas afgestudeerd aan de vakopleiding Fotograaf aan het Beeldcentrum in Zundert. Voor mijn afstudeerproject heb ik wel iets heel bijzonders bedacht. 

Zaterdag 6 november was het zover. De eindbeoordeling. Het eerste jaar een algemeen traject gevolgd en met goed gevolg afgerond. De feedback over het algemene deel was mooi, “Al je foto’s hebben wat wezenlijks, alsof je erbij bent, het roept een gevoel op” het werk werd bekroond met een 9. Leuk! Maar het legt de lat hoog voor het eindproject.

Ik ben nogal perfectionistisch als het om mijn fotografie gaat en dat betekende dat ik geen genoegen zou nemen met lager. Omdat mijn hart vooral bij dieren ligt, ik heb niet voor niets 5 miauwende, schattige, doch kleine monsters in huis, was de keuze voor dieren als onderwerp gauw gemaakt. Maar ik wilde het mijzelf niet te gemakkelijk maken. Dus dacht ik, het perfecte plaatje weet ik wel te maken, maar het purr-fecte plaatje is iets heel anders. Zo ontstond het idee om de huisdieren van mensen in een tweeluik vast te leggen. Niet alleen op hun mooist, maar ook op een manier zoals ze óók zijn. Want dieren zijn grappig, lief en leuk en niet elke foto die je van hen maakt tijdens een fotoshoot is de perfecte pose.” 

Dus zo gezegd, zo gedaan. Via Facebook modellen opgetrommeld, hond, katten, uilen en een fret! Lekker divers en allemaal hun eigen eigenwijze karakters. De shoots waren niet makkelijk, precies zoals de bedoeling was maar het resultaat echt geweldig. Van elk dier een tweeluik met de Purr-fecte weergave van het huisdier zelf.

De examinator was verrast, al wijzend op de tweeluik van het achterwerk van een kat die net je beeld uitloopt en zijn Purr-fecte pose: “alles is al wel een keer gefotografeerd, behalve dat” – “dit is onderscheidend werk” – “die zou ik ook wel in mijn huis willen hangen”. Met die woorden en een ‘uitmuntend’ als eindscore werd het project afgesloten. Ik heb mijn doel bereikt. Het hoogst haalbare gehaald, niet alleen voor mijzelf. Maar ook voor mijn klanten, want alleen het beste is wat ik eruit wil halen, een kunstwerk voor iedereen.

Ben je benieuwd naar mijn werk? Bekijk dan mijn portfolio.

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.