Afscheidsfotoshoot Cane Corso Elsa

Onlangs had ik de eer om een afscheidsfotoshoot voor de Cane Corso Elsa te doen. Elsa was een wat klein uitgevallen Cane Corso, een ras dat bekendstaat om zijn majestueuze uitstraling en loyale karakter. Ze was de geliefde metgezel van haar baasje, Taylor.

Elsa heeft een zwaar verleden gehad voordat Taylor op haar pad kwam en zich over haar ontfermde. Haar verhaal is heel bijzonder en wonder boven wonder heeft Taylor haar terug op de been gekregen. Helaas werd Elsa 5 jaar later getroffen door een tumor, waardoor haar gezondheid achteruitging, meerdere onderzoeken maar de prognose was terminaal. Zo kwam Taylor bij mij als dierenfotograaf voor een afscheidsfotoshoot te met Cane Corso Elsa. Of het dezelfde week nog kon. Natuurlijk, hier maken we tijd voor!

een afscheidsfotoshoot vol herinneringen

Hoe leuk ik een dierenfotoshoot ook vindt en hoe bijzonder het is om nog deze bijzondere momenten vast te leggen, het is dubbel. Bij een afscheidsfotoshoot voel je jezelf ook melancholiek. Het was een intieme ervaring waarbij we toch ook veel om Elsa hebben moeten lachen. Tijdens de fotoshoot heb ik geprobeerde de liefde en de unieke band tussen Elsa en Taylor op beeld vast te leggen, maar ook ‘gewoon’ Elsa. Haar karakter, haar blik. Elke foto was een eerbetoon aan de kostbare herinneringen die ze samen hadden opgebouwd.

Afscheidsfotografie voor dieren is een waardevolle manier om de liefde en de speciale momenten die we met onze huisdieren delen te koesteren. Het zijn tastbare herinneringen die ons helpen de vreugde en de bijzondere eigenschappen van onze geliefde huisdieren te herinneren, zelfs nadat ze zijn heengegaan.

Voor Taylor zijn de foto’s van Elsa een troostende herinnering aan de mooie tijd die ze samen hebben gehad. Ze roepen een glimlach op en bieden steun in moeilijke momenten. Het is geruststellend om te weten dat de herinneringen aan Elsa altijd in haar hart zullen voortleven.

Honden afscheidsfotograaf Zeeland en West-Brabant. Afscheidsfotoshoot Hond Cane Corso.

Elsa leefde nog een paar maanden na de fotoshoot. Ze ging snel achteruit. Elsa was een ontzettend lieve, blije hond die heel graag met haar baasje mee uit wandelen ging. Zelfs de laatste dagen voor de euthanasie heeft Taylor haar meegenomen naar het bos. Als Elsa niet meer lopen kon of wilde, lag ze gewoon heerlijk in de kofferbak met de klep open alle luchtjes op te snuiven. Wat een geluk en wat een liefde. In de week erop ontving ik deze foto van Taylor. Haar meisje was weer thuis.

Ik kreeg niet alleen een brok in mijn keel, maar heb ook mijn tranen laten lopen. Het is zo mooi om te zien wat voor steun iemand aan je foto’s heeft. Ik ben zo blij dat ik dit voor haar heb kunnen doen.

Waardevolle afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie voor dieren heeft ook een bredere betekenis. Het herinnert ons eraan om elk kostbaar moment met onze huisdieren te waarderen en te genieten van de onvoorwaardelijke liefde die ze ons geven. Het is een ode aan de bijzondere band die we met onze huisdieren hebben en het belang van het creëren van waardevolle herinneringen.

Als afscheidsfotograaf voel ik me vereerd om een rol te spelen in het vastleggen van deze kostbare momenten. Mijn doel is om een gevoelige en respectvolle aanpak te hanteren, waarbij ik de unieke band tussen huisdier en eigenaar vastleg op een manier die hun liefde en verbondenheid weerspiegelt.

Elsa zal altijd herinnerd worden als een speciale metgezel in het leven van Taylor. Haar aanwezigheid zal worden gemist, maar de liefde die ze heeft achtergelaten, zal voor altijd blijven voortleven. De foto’s zullen een blijvende herinnering zijn aan de waardevolle tijd die ze samen hebben doorgebracht.

Voor Taylor zijn de foto’s van Elsa een waardevol geschenk. Ze dienen als een bron van kracht en troost, en herinneren haar eraan dat Elsa altijd in haar hart zal zijn, zelfs nu ze niet meer fysiek aanwezig is. De foto’s brengen warme herinneringen naar boven en helpen Taylor om haar geliefde metgezel te eren en te gedenken.

Laten we de herinnering aan onze huisdieren koesteren en eren, niet alleen in ons hart, maar ook door middel van prachtige foto’s die de liefde en de band tussen mens en dier weergeven.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.