Hoe een goedkope fotoshoot duur kan uitpakken

Lees je dit blog omdat de titel je triggert? Hoe een goedkope fotoshoot duur kan uitpakken? Ik ga je dat in dit blog uitleggen zodat jij kunt oppassen dat jij niet ook in die valkuil stapt.

Je kent dat wel, je bent op zoek naar een fotograaf in Zeeland of West-Brabant. Het liefste eentje met veel geduld, waar je een klik mee hebt, die jou, je kids of je dier op zijn gemak kan stellen. Daarnaast wil je ook graag nog dat de fotograaf weet waar hij mee bezig en het allermooiste werk maakt wat je maar kunt bedenken. Na uren of zelfs dagen zoeken heb je de fotograaf gevonden en vraag je wat het gaat kosten. Meestal staan die prijzen wel online, maar voor de zekerheid check je het nog een keertje. De investering van de fotoshoot is 225 euro en daar komen je foto’s nog bij. Oei, denk je. Dat is “duur”.. Ik ga toch maar naar de fotograaf op de hoek die het voor 100 euro doet en je gelijk alle foto’s geeft. En zo heb je het doel van een goedkope fotoshoot gehaald, niet beseffend dat dit weleens duur kan uitpakken.

De goedkope fotoshoot die duur uitpakt

Helemaal blij dat je een goedkope fotoshoot hebt gevonden maak je een afspraak en ga je naar de shoot. De fotograaf in kwesties is aardig, maar de kids denken er een beetje anders over en gaan klieren, of je hond is nerveus en kijkt heel de tijd alsof hij naar de dierenarts moet en heeft geen rust moment waardoor stil zitten er niet echt in zit. De fotograaf maakt de foto’s in 30-45 minuten want meer tijd kan er niet in gestoken worden, per slot van rekening kan hij voor 100 euro niet te veel tijd eraan besteden. En dat was het. Met een beetje dubbel gevoel ga je naar huis. Het zat niet echt mee, gaat dit wel wat worden?

Vervolgens heb je drie dagen later een mailtje met de we transfer link met alle foto’s. Feest! Je download de foto’s en je ziet al gauw waarom het zo goedkoop was. Ondanks dat de fotograaf echt wel aardig was, en de prijs voor jou goed, is het resultaat jammer genoeg niet te vergelijken met de fotograaf die je eigenlijk eerst had uitgekozen. Je kids of je dier staan niet relaxt op de foto en de foto’s.. dat zijn inderdaad gewoon foto’s.

Die mooie pure, dromerige en authentieke foto’s die je voor ogen had.. Daar lijkt het totaal niet op, eigenlijk ben je niet echt tevreden met het resultaat. De goedkope fotoshoot heeft duur uitgepakt.

Duur uitpakken van de shoot

Het niet goed uitpakken van de goedkope fotoshoot hoeft geen ramp te zijn. Maar het is wel zonde van je geld als je eigenlijk niet de kwaliteit foto’s krijgt die je graag wilt hebben. Geen nood aan de man, je kunt altijd die fotoshoot nog boeken bij de fotograaf die niet naar de tijd kijkt, wel je kids of dier op hun gemak stelt en die wel de passie en energie in elke foto steekt om het beste er voor jou uit te halen. Je bent nog net zo welkom! Maar je hebt inmiddels wel geld uitgegeven wat niet nodig was geweest, waardoor je goedkope fotoshoot duur heeft uitgepakt. Duurkoop wil niemand natuurlijk.

Je kunt dit natuurlijk nog veel extremer bekijken. Stel je bespreekt een fotoshoot voor je hond of paard en je weet dat dit de laatste week is dat hij bij je is voordat hij over de regenboog brug gaat. Op dat moment wil je eigenlijk alleen het allerbeste voor je dier. Dus ook de mooiste foto’s. Ik hoef je niet te vertellen hoe duur (en zuur) het uitpakt als je dan niet tevreden bent met het resultaat. Laten we hopen dat je dat nooit meemaakt. Dat gun ik echt niemand.

Is een goedkope fotoshoot dan altijd een slechte keuze?

Nee, dat zeker niet. Soms heeft iemand niet het budget om een professionele, gepassioneerde en afgestudeerde fotograaf in te huren. Soms, vindt iemand foto’s gewoon prima als ze basic zijn en wil je er gewoon echt niet meer aan uitgeven. En ja, daar heb ik alle begrip en respect voor, dan ben ik (en vele anderen) niet de juiste fotograaf voor jou. Met alle kennis, passie, liefde, tijd en energie die in de shoot en het ontwikkelen van de bestanden gaat zitten, kunnen wij het gewoon écht niet voor datzelfde bedrag doen. Wij gaan voor iets bijzonders, voor een optimaal resultaat.

Toch zou ik aan diegenen die er (nu) het budget niet voor hebben maar wel de waarde van een professionele fotograaf inzien het advies geven om ervoor te sparen. Het geeft zoveel meer voldoening wanneer je wel datgene hebt gekregen waar je naar op zoek bent. En je bespaart dan ook nog eens de kosten die je eerder zou maken aan een goedkope fotograaf die je helaas niet tevreden heeft kunnen stellen. Heb je niet de tijd om ervoor te sparen omdat je dier aan zijn laatste levensfase is begonnen? Overleg dan met de fotograaf, vaak is in een uitzonderlijke situatie gespreid betalen een mogelijkheid.

Ik hoop met dit blog jullie een andere kijk op een goedkope fotoshoot te hebben gegeven en je ervoor kunt zorgen dat die voor jou niet duur uitpakt. Zorg er voor jezelf voor dat je achter je keuze staat en dat die jou blij maakt zodat de fotoshoot niet duur uitpakt! Want dat is het belangrijkste!

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.