Hondenfotoshoot West-Brabant, dromerige herfstfoto’s.

Baasje, Deborah, en Loekie waren in oktober aan het wandelen in het bos in Bergen op Zoom. Overal prachtige herfstkleuren om hen heen. Deborah bedacht zich dat heel gaaf zou zijn om herfstfoto’s van Loekie te hebben. Maar waar vind je een Hondenfotoshoot West-Brabant of Zeeland? Nou daar heb je dus Instagram voor! En met de #dierenfotograafzeeland was ik zo gevonden op Instagram. De dromerige sfeer in de dierenfoto’s van mij onder deze hashtag maken de foto’s authentiek en spreekt haar aan. Zo werd het eerste contact een feit.

Loekie is een prachtige 1,5 jaar jonge Markies en zit midden in zijn pubertijd. Baasje vond het wel heel spannend of het wel zou gaan lukken om mooie foto’s van Loekie te maken. Hij heeft toch wel regelmatig even ergens een andere gedachte over. In het kennismakingsgesprek heb ik haar gerust gesteld. De dierenfotoshoot moet voor allebei leuk zijn en dan komt het helemaal goed. Met veel geduld, niet boos worden, rust en liefde heb je altijd mooie foto’s. De enige onzeker factor is: heb je er 20 of heb je er 30? Zichtbaar gerustgesteld hebben we een datum gepland.

De dag zelf – Hondenfotoshoot West-Brabant
En toen was het zover! De dag zelf was het fijn weer, niet te zonnig en mooi zacht licht. Precies zoals je het weer wilt hebben. Vroeg in het bos in Bergen op Zoom aangekomen hebben we even stil gestaan bij al het moois wat de natuur heeft. De seizoenen blijven mij altijd verwonderen. De oranje kleuren, het bladerdek over de grond. Overal waar je keek kreeg je gewoon een WAUW gevoel. Na een stukje te hebben gewandeld kwamen we bij prachtig hoge bomen met oranje blad. Het pad eronder was helemaal bezaaid met bladeren. Dit geeft precies de herfstlook zoals je hem in je hoofd hebt. 

hondenfotoshoot in bergen op zoom

Zo loop je het bos door, van plaats naar plaats en je blijft jezelf maar verrassen. De hond tussen de hangende takken van de bomen gezet. Op een bruggetje samen met het vrouwtje poseren. Foto’s maken op de heide. Noem maar op. De zon rees langzaam wat hoger en gaf nog wat meer sfeer in de foto’s, het licht bleef fantastisch zacht. Ik hou van fotograferen met tegenlicht omdat dit de dromerige sfeer in de foto’s geeft en zorgt voor een sprookjesachtig beeld. Loekie deed zo zijn best, baasje en ik waren trots op hem! 

uitgeteld na een hondenfotoshoot bij de dierenfotograaf in zeeland

Na 1,5 uur zat de shoot erop, Loekie heeft de rest van de dag voor pampus gelegen in zijn mand. Hij was helemaal uitgeteld. Terwijl Loekie lekker lag te slapen ben ik aan het ontwikkelen van de foto’s begonnen. Want na de shoot begint het pas! Ik vind het heerlijk om de RAW bestanden te ontwikkelen in mijn stijl. De uren verstrijken dan heel snel en ik word ook altijd heel enthousiast als ik langzaam maar zeker al die dromerige foto’s zie ontstaan. Een week later kon het baasje van Loekie al de foto’s komen bewonderen en een kiezen met welke beelden ze naar huis zou gaan. Al met al heb ik weer iemand heel erg blij gemaakt met een leuke dag, prachtige foto’s en hele mooie producten om er lang van na te genieten! 

Hieronder een sneakpeak van de vele prachtige foto’s van Loekie zijn Hondenfotoshoot in West-Brabant bij Bergen op Zoom. Ben je benieuwd naar mijn werk? Bekijk dan mijn portfolio.

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.