Puppy fotoshoot met drukke Pup Pluk

“Hallo, ik wil een Puppy fotoshoot met mijn drukke Pup Pluk. Ze is een hele lieve Weimeraner pup, maar als ze na een kwartiertje moe wordt, wordt ze hyper. Kun je dat?”.

Jazeker, puppy’s zijn een hele uitdaging weet ik uit ervaring. Ze luisteren nog niet, kennen de commando’s nog niet maar met een week of 8 a 9 zijn ze nog niet zo snel en is dat nog wel te doen. Pluk was echter al 12 weken en ik zou er snel achter komen dat de drukke pup, echt het toonbeeld van druk was. En snel.. heel snel.. De volgende keer lees ik mij eerst wat meer in over het puppy gedrag van een Weimeraner.

De fotoshoot met de drukke Pup

Op de dag zelf: Wat een lieverd is die Pluk en mooi, zo ontzettend mooi. Het eerste stukje aan de lijn naar de eerste fotoplek ging voortreffend. Ze loopt mooi mee en de omgeving is spannend maar leuk. Er is veel te zien en te snuffelen.

Ik had er al wel rekening mee gehouden dat de ik 15 minuten had waarin ze vrij rustig zou zijn en ik snel moest werken. Maar… Daar ging het al anders dan verwacht, Pluk snapte niet zo goed wat er van haar verwacht werd (logisch) en even rustig zitten of staan was er eigenlijk niet bij. De Puppy fotoshoot met drukke Pup Pluk was begonnen.

Puppy fotoshoot Drukke weimeraner pup in bergen op zoom.

Garantie bij een dierenfotoshoot met drukke pup

Aan het einde van de shoot (60 minuten, dat is echt de max voor een pup) was zowel Pluk als ik moe. Terug naar de auto in de armen van haar baasje werd ze heerlijk rustig. En eenmaal bij de auto terug aan haar eigen lijn zat ze lekker relaxed. Ja toen wel hahaha.

Ik geef altijd de garantie bij een fotoshoot, dat mocht het resultaat onverhoopt tegenvallen, dat we een vervolg sessie doen. Ik heb in de 6 jaar dat ik nu fotografeer voor klanten dit nog nooit hoeven doen. Dit was de eerste keer dat ik niet zeker was van het resultaat en dat zegt echt heel wat.

Weimeraner pup - puppy fotoshoot Zeeland West-Brabant

Het resultaat van de puppyfotoshoot

Normaliter kijk ik nooit gelijk dezelfde dag naar de het resultaat van de foto’s. Ik haal thuis mijn kaart leeg en maak een back up en that’s it. Deze keer moest ik dat wel doen.. Ik was te nieuwsgierig hoe erg het was. Wonder boven wonder was het helemaal niet zo erg als ik dacht.. Mijn phrase: “Het lukt altijd, we hebben altijd wel mooie foto’s hetzij iets meer of iets minder” klopte ook hier. Mijzelf druk gemaakt om niets. Een pak van mijn hart. Hoe druk pup Pluk ook was. We hadden werkelijk mooie foto’s van haar.

Een paar weken later kwamen de baasjes naar mijn studio om het resultaat te zien. De verwondering was er duidelijk. “Jeetje.. het lijkt net of ze hier gewoon relaxt stil zit, het is dat we er zelf bij waren en beter weten”. Kijk, dat is waar ik blij van wordt, dat is het resultaat dat je wilt. Dat je mooie dromerige en authentieke foto’s hebt. Waar je gewoon je pup op ziet en herkend zoals ze is, maar dan net een beetje extra. Missie geslaagd! Maar mijn advies: Doe een puppy fotoshoot als het even kan toch bij 8 a 9 weken, ze zijn nog kleiner, langzamer en het is echt een goed moment! Toch wat later die beslissing genomen om een puppy fotoshoot te doen? No worries, ook dan maken we er wat moois van!

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.